Blanco Estrella Bem-Me-Quer

"Bem"

synt./born 19.5.2012

narttu/female

kasvattaja/breeder: Paula Kaarlampi

omistaja/owner: Hanni Poijärvi

2 SERT/ 2 CAC,
1 VSP/ 1 BOS,
1 ROP/ 1 BOB

Luonnetesti +141

*steriloitu*

silmät/eyes: (12/2023) terveet/healthy

DNA-testi prcdPRA: terve/ clear

polvet/knees: (04/2016) 0/0

kyynärät/elbows: (09/2016) 0/0

lonkat/hips: (09/2016) A/A

selkä/spine: (09/2016) terve/normal, VA0, SP0, LTV0

sydän/heart: (04/2016) ok
(myös epävirallinen sydämen ultraäänitutkimus/also unoficial heart ultrasound: terve/healthy)

korkeus/height: 27 cm

paino/weight: 4,4 kg

hampaat/teeth: leikkaava purenta/scissor bite, puuttuu/missing 2 x P1 ylhäältä/up, 2 x M3 alhaalta/down

pentueet/litters: C-pentue, F-pentue ja H-pentue

Bem KoiraNetissä

Bem tuli minulle toiseksi podengoksi Blanco Estrella -kennelistä. Bem on ihastuttava sylikoira, mutta toisaalta todella metsästysviettinen kaveri. Nuorempana sitä oli turha huudella jos lähti jäniksen perään, mutta nykyään tottelee kiitettävästi niissäkin tilanteissa. :) Bemillä on kova saalisvietti, mutta vieheen perään piti hiukan harjoitella ennen kuin innostui elottoman perään lähteä juoksemaan. Maastojuoksukisoihin lähtemisen esteeksi on muodostunut kisakuonokopan käyttö, Bem kun ei voi sietää mitään ylimääräistä kuononsa tai korviensa päällä. ;) Juoksuharrastusta kuitenkin jatketaan tavoitteettoman treenaamisen muodossa, ja Bem onkin aina ihan liekeissä treeneihin mennessä. Bem tykkää uusista ihmisistä siinä missä muutkin podengoni, mutta Bem ei tee itsestään isoa numeroa, vaan hakeutuu vain viereen rapsuteltavaksi. Ja ihaninta tietysti jos saa hypätä jonkun syliin hellittäväksi.

Bemillä on ollut kolmet pennut, C-pentue, 4 tyttöpennun pentue oli muuten hieno mutta yksi niistä sairastui legg-perthesiin. Bemin muuta pentueet ovatkin sitten olleet terveitä, eikä muita legg-perthes-tapauksia ole niissä tullut. Myös kaikki seuraavat sukupolvet ovat olleet terveitä.

Bem viettää eläkepäiviä vanhempieni silmäteränä, mutta näemme viikottain ja Bem hoitaa mielellään muidenkin pentuja aina kun siihen on mahdollisuus.

Bemille tuli vuodenvaihteessa 2021/2022 voimakkaat kipuoireet, jotka paikantuivat selkään. Oireet viittasivat välilevytyrään, Bem oireili kovalla kipuilulla, liikkumishaluttomuutena ja levottomuutena. Röntgenkuvissa näkyi kaventunut 12.-13. rintanikaman väli. Halvaantumisoireita ei onneksi ole ollut, joten alettiin hoitamaan konservatiivisesti, eli häkkilepo ja kipulääkitys (tulehduskipulääke ja hermokipulääke). Alkoi onneksi vastata kipulääkitykseen nopeasti, joten magneettikuvaukseen ei lähdetty. Välilevyjen rappeutuminen on 10-vuotiaalla todennäköisimmin ikään liittyvää, ja siten se tuskin on perinnöllistä. Bemillä uusi oireilu syyskuussa 2022, mutta jälleen vastasi konservatiiviseen hoitoon ja on elellyt rauhallista seniorikoiran elömää siitä lähtien, hyppimisiä vältellen.


Bem kävi luonnetestissä 29.8.2015


+1a Toimintakyky Kohtuullinen 15

+2 Terävyys Suuri ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua 2

+1 Puolustushalu Pieni 1

+2b Taisteluhalu Kohtuullisen pieni 20

+1a Hermorakenne Hieman rauhaton 35

+1 Temperamentti Erittäin vilkas 15

+1 Kovuus Hieman pehmeä 8

+3 Luoksepäästävyys Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin 45

++ Laukauspelottomuus Laukauskokematon

Yhteensä 141