Esittely

Olen kotoisin Tampereelta, nykyään asun Pirkanmaalla Toijalassa. Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Portugalinpodengot Ry:n ja Suomen Koirankasvattajat Ry:n jäsen.

Koiria minulla on ollut 18 vuotta ja näistä kaksi ensimmäistä oli isompia sekarotuisia, joista molemmat nyt jo edesmenneitä. Oikeastaan jo toisen koiran ottamisen aikoihin, alkoi herätä kiinnostus myös pikkukoiriin, silloin vaan ei ollut ainuttakaan rotua mistä olisin ollut tosissaan kiinnostunut, joten toinen sakemannisekoitus tuli edellisen kaveriksi. Sitten, jonkun sattuman kautta satuin netissä törmäämään portugalinpodengon kuvaan. Ja aloin tutkia rotua tarkemmin, ja huomasin että siinä on kaikki mitä pienestä koirasta toivoinkin; "koiran näköinen", ei liian pieni, lyhytkarvainen, ei liioiteltuja piirteitä, suht terve rotu, aktiivinen, älykäs ja iloinen. Ensimmäinen podengo tuli 2010 ja se oli sitten menoa sitä myöden. Todellakin oma rotu löytyi. :)

Kasvatuksessani painotan luonteeseen ja terveyteen. Tutkitutan jalostuskoiriltani vähintäänkin silmät ja polvet virallisesti, ja mahdollisuuksen mukaan muutakin. Viralliset terveystulokset löydät näiden sivujen lisäksi KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä, kerään myös muita tärkeitä terveystietoja Terveys-sivulle, joita ei KoiraNetistä näe. Luonne on terveyden ohella hyvin tärkeää minulle, ja haluankin käyttää jalostuksessa terveeksi tutkittuja podengoja, joilla on avoin ja sosiaalinen luonne. Toki ulkonäöllisesti koirien tulee myös täyttää rotumääritelmän vaatimukset, mutta kauneusasiat eivät ole se tärkein ja vaikuttavin tekijä jalostusvalintoja tehdessäni.

Minulla asuu kotona 4 podengoa ja lisäksi 1 saksanpaimenkoira. Kaikki jalostusnarttuni yhtä lukuunottamatta ovat tällä hetkellä sijoituskoiria, eli ne eivät asu luonani. Sijoituskoirilla pystyn pitämään oman koiramäärän kotona sopivana jolloin koirat saavat riittävästi yksilöllistä huomiota.

Pentueita syntyy 0-2 vuodessa ja pennut kasvavat kotonani muun arjen keskellä ja opettelevat sisäsiisteyttä ulkona jo pienestä pitäen. Minulla ei ole varsinaista pentujonoa, vaan katson aina kullekin pennulle juuri sille soveltuvan kodin, periaatteella oikea koira oikeaan kotiin. Tämä voi tarkoittaa että pentua ei välttämättä saa heti seuraavasta pentueesta, vaikka olisikin tiedossa podengolle hyvä ja sopiva koti.