Esittely

Olen 35-vuotias tamperelainen, ja työskentelen Tampereella eläinlääkäriasemalla hoitajana.
Kuulun Suomen Kennelliittoon, Suomen Portugalinpodengot Ry:hyn, Suomen Koirankasvattajat Ry:hyn, Tampereen Seudun Koirakerho ry:hyn sekä Pirkanmaan Vinttikoirakerhoon.

Eli sekä työ- että vapaa-aika kuluu eläinten parissa. Itselläni on tällä hetkellä yhteensä 4 koiraa

,joista 3 portugalinpodengoa, ja lisäksi 1 kissa ja akvaario.

Koiristani 2 ensimmäistä oli sekarotuisia, joista ensimmäinen nyt jo edesmennyt. Oikeastaan jo toisen koiran ottamisen aikoihin, alkoi herätä kiinnostus myös pikkukoiriin, silloin vaan ei ollut ainuttakaan rotua mistä olisin ollut tosissaan kiinnostunut, joten toinen sakemannisekoitus tuli edellisen kaveriksi. Sitten, jonkun sattuman kautta satuin netissä törmäämään portugalinpodengon kuvaan. Ja aloin tutkia rotua tarkemmin, ja huomasin että siinä on kaikki mitä pienestä koirasta toivoinkin; "koiran näköinen", ei liian pieni, lyhytkarvainen, ei liioiteltuja piirteitä, suht terve rotu, aktiivinen, älykäs ja iloinen. Ensimmäinen podengo tuli 2010 ja se oli sitten menoa sitä myöden. Todellakin oma rotu löytyi. :)

Kasvatuksessani panostan luonteeseen ja terveyteen. Tutkitutan jalostuskoiriltani vähintäänkin silmät ja polvet virallisesti, ja mahdollisuuksen mukaan muutakin. Luonne on terveyden ohella hyvin tärkeää minulle, ja haluankin käyttää jalostuksessa terveeksi tutkittuja podengoja, joilla on avoin ja sosiaalinen luonne. Toki ulkonäöllisesti koirien tulee myös täyttää rotumääritelmän vaatimukset, mutta kauneusasiat eivät ole se tärkein ja vaikuttavin tekijä jalostusvalintoja tehdessäni.