Sinacria Burning Love

"Queima"

synt. 6.1.2014

narttu/female

omistaja/owner: kasvattaja

1 x ROP-pentu/1 x BOB-puppy
*steriloitu, ei jalostuskäytössä / sterilised*

silmät/eyes: (03/2015) terveet/healthy

polvet/knees: (03/2015) 0/1

lonkat/hips: (01/2017) A/A

kyynärät/elbows: (01/2017) 0/0

selkä/spine: (01/2017) terve/normal, VA0, SP0, LTV0

korkeus/height: 27 cm

paino/weight: 4,1 kg

Queima KoiraNetissä

Quiema on Luvan toisesta pentueesta ja jäi kotiin kasvamaan. Quiema on älykäs kuten äitinsäkin, ja tuttujen ihmisten kanssa iloinen ja ihana hullu. :) Valitettavasti joidenkin vieraiden ihmisten kanssa Queimalla on ongelmia, se tulee yleensä aina tuttavallisesti tervehtimään, mutta saataakin yhtäkkisesti päättää näykätä. Tätä ei tapahdu läheskään aina vieraiden kanssa, mutta etenkin lapset ovat Queimalle melko hankalia ymmärtää, myös siskoni lapset, joiden kanssa on ollut säännöllisesti tekemisissä.

Portugalinpodengo saa olla rodulle tyypillisesti pidättyväinen vieraita kohtaan, mutta tällöin koira yleensä väistää ja karttaa läheistä kontaktia vieraisiin ihmisiin. Queiman luonteessa yhdistyy hankalasti yhteensopivat ominaisuudet: epävarmuus, dominoivuus ja reaktioherkkyys. Hormonit vaikuttivat selvästi Queiman luonteeseen, ja valeraskauden aikana luonteen terävyys korostui entisestään. Queima on steriloitu, koska pentuja en sen luonteen vuoksi halua sillä tehdä. Sterilointi on myös onneksi tasannut tämän tytön luonnetta, vaikkakin vieraiden lasten kohtaaminen on edelleen hankalaa.

Queimalla kävi myös yhtä ikävästi kuin isosiskollaan Elunellakin; polvet alkoivat oireilla iän myötä. Queiman polvet tutkittiin 1-vuotiaana jolloin polvilumpiot olivat 0/1. 3-vuotiaana Queima alkoi oirehtia hyppyyttämällä oikeaa takajalkaansa ja paha aavistukseni oli totta ja ortopedin tutkimuksessa polvet todettiin olevan 1/2. Molemmat polvet on leikattu ja luksaatio korjattu, oikea v.2017 ja vasen v.2018.

Kesällä 2017 aloitin Queiman kanssa itsellekin ihan uuden harrastuksen, nimittäin agilityn. Queima on todella fiksu ja oppivainen ja onkin ollut todella hienoa opetella Queiman kanssa tämän lajin saloja. Oikeaan polveen alkoi kuitenkin valitettavasti kehittyä nivelrikko, joten agility-harrastus kaikessa hauskuudessaan jouduttiin unohtamaan Queiman kanssa. Queima kuitenkin pääsee silloin tällöin mukaan treenihallille Yaran kanssa ja tekemään lyhyttä rataa, innosta puhkuen. :)