Pentu-info:

Pentueita syntyy 0-2 vuodessa ja pennut kasvavat kotonani muun arjen keskellä ja opettelevat sisäsiisteyttä ulkona jo pienestä pitäen. Minulla ei ole varsinaista pentujonoa, vaan katson aina kullekin pennulle juuri sille soveltuvan kodin, periaatteella oikea koira oikeaan kotiin. Tämä voi tarkoittaa että pentua ei välttämättä saa heti seuraavasta pentueesta, vaikka sinulla olisikin tiedossa podengolle hyvä ja sopiva koti.
Seuraan pentujen kasvua ja kiinnitän huomiota luonteisiin. Luonteet alkavat erottua parhaiten 6-viikon iästä alkaen, joten teen lopulliset päätökset kodeista siinä vaiheessa.

Kaikki Sinacria-pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikkoisina, rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon, madotettuina useaan kertaan, mikrosirutettuina, eläinlääkärin pentutarkastamina ja kattavan pentupaketin kera. Pentupakettiin sisältyy mm.tuttua penturuokaa, pentuopas, tuttuja leluja, puruluita, kynsisakset, Adaptil-feromonipanta, pentupanta ja -hihna. Maksan kasvattieni omistajille ensimmäisen (kokonaisen) vuoden jäsenyyden Suomen Portugalinpodengot Ry:n. Kasvattajalta tuki ja neuvot koko koiran eliniäksi. :)

Jos olet kiinnostunut tulevista/syntyneistä pennuistani, kerrothan yhteydenotossasi itsestäsi hieman enemmän. Toivoisin että kertoisit ainakin:
itsestäsi ja oloista mihin pentu tulisi, perheestäsi ja asuinolosuhteistasi?
koirakokemuksestasi?
miten hyvin olet päässyt tutustumaan portugalinpodengoihin ja miten päädyit rotuun, mitkä ominaisuudet rodussa sinua vetävät puoleensa?
toivotko narttua vai urosta, ja miksi?
onko sinulla haussa koira lemmikiksi, näyttelyihin, maastojuoksuihin, jalostukseen tms.? Mitä olet suunnitellut harrastavasi podengosi kanssa?

Pentuja odotetaan toukokuussa 2021

emä: Melga De Solemel

TYYNE

SERT, CACIB
silmät: terveet
polvet: 0/0
sydän: ok
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
kyynärät INCOC: INC 0/0
selkä: ok

isä: Lill Jägarens Rudolf

RUDOLF

SERT
silmät: terveet (lievä distichiasis)
polvet: 0/0
sydän: ok
lonkat: C/B
kyynärät: 0/0
kyynärät INCOC: INC 0/0
selkä: ok, LTV1


pentueen sukutaulu KoiraNetissä

Tyyne on astutettu, pentuja syntyy vapun jälkeisellä viikolla. Kyselyitä näistä pennuista on tullut niin paljon, että valitettavasti tällä hetkellä en ota uusia kyselyitä.

Molemmat vanhemmat ovat virallisesti kattavasti terveystutkittuja (silmät, polvet, sydän, lonkat, kyynärät, selkä). Molemmilla aavistuksen löysät lonkat, mutta ei nivelrikkomuutoksia eikä ongelmia asian suhteen. Rudolfilla muutama ylimääräinen ripsi (distichiasis) ja LTV1 (lievästi poikkeava lanne-ristinikama), mutta muutokset lieviä ja koska Tyyne on ko. asioiden suhteen terve, niin ei ole odotettavaa että pennuille nöistä mitään harmillista periytyisi. Kaikilta muilta osin molemmat terveitä, ja kummaltakin on tutkittu kyynärät sekä dysplasian että inkongruenssin varalta.

Odotan tästä yhdistelmästä avoimia ja sosiaalisia podengoja, mutta joilta varmasti löytyy myös niin luonnetta kuin metsästysviettiäkin.

Suunnitteilla 2021


SERT
silmät: terveet
polvet: 0/0
sydän: ok
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
kyynärät INCOC: INC 0/0
selkä: ok

isä:

Juoksut odotettavissa huhtikuussa.

Suunnitteilla 2021/2022

emä:
Sinacria Have You Ever Seen The Rain

BINDI

silmät: terveet
polvet: 0/1
sydän: ok
lonkat: A/A
kyynärät: INC 0/0

isä:

Etsin yhteistyökykyisiä sijoituskoteja jatkuvasti, koska jokaisesta pentueesta pyrin sijoittamaan vähintään yhden nartun/uroksen.
(Mikäli sijoituskoira kiinnostaa, olethan perehtynyt ensin siihen mitä se käytännön tasolla tarkoittaa.)


Toivon sijoituskodilta ainakin näitä:
- ehdottomasti koirakokemusta
- kiinnostusta harrastuksiin
- max. 200 km etäisyys Tampereesta

hannipoijarvi(a)hotmail.com
[Vaihda (a)-merkintä @-merkkiin.]

B-pennut 2014